Дієта при інфаркті

Показання до застосування. Інфаркт міокарда

Мета призначення. Дієта покликана: забезпечувати відновні процеси в осередку ураження сердечного м'яза; зменшити навантаження на серцево-судинну систему; покращувати кровообіг в міокарді; регулювати обмін речовин; нормалізувати рухову функцію кишечника і масу тіла; обмежити кухонну сіль і вільну рідину.

Загальна характеристика. Дієта пониженої енергоцінності переважно за рахунок жирів, білків і вуглеводів, а також зменшення її об'єму; обмежуються куховарська сіль і вільна рідина. Показані продукти, багаті ліпотропними речовинами, вітамінами C і Р, калієм, рослинною клітковиною.

Кулінарна обробка. У раціоні I їжа готується в протертому вигляді, в II - подрібненою, в III - менш подрібненою, яку можна подавати шматком, проте рекомендується добре пережовувати. Продукти відварюються без солі.

Режим харчування. Кратність їжі по першихі двох раціонах - 6 раз на день, а при III - невеликими порціями 5 разів.

 

Hosted by uCoz