“≤Ћ№ » ” Ќј—! ƒ≥знайс¤ про вс≥ новини та в≥дкритт¤ д≥Їтолог≥≥њ ! Ќанов≥ш≥ досл≥дженн¤ та найкращ≥ статт≥ лише на SKINNY!

¬≥йна д≥Їт: жири чи вуглеводи?

“радиц≥йно вважаЇтьс¤, що краще всього допомагають скинути вагу д≥Їти з низьким вм≥стом жир≥в. ѕроте недавно ≥зрањльськ≥ учен≥ спростували цю точку зору. ѕо словах вчених найефективн≥ше дл¤ схудненн¤ д≥Їти, б≥дн≥ вуглеводами, а також д≥Їти з низьким вм≥стом карбонату.

—вою за¤ву учен≥ п≥дкр≥пили досл≥дженн¤м, що тривало два роки. ” ньому вз¤ли участь 332 добровольц≥, що мають досить велику к≥льк≥сть зайвих к≥лограм. ѓх розд≥лили на три групи, кожн≥й з ¤ких була запропонована одна д≥Їта:

—ередземноморська, д≥Їта з низьким вм≥стом жир≥в;

д≥Їта, з низьким вм≥стом вуглевод≥в.

ѕрот¤гом 24-х м≥с¤ц≥в добровольц≥ повинн≥ були дотримуватис¤ ЂсвоЇњї д≥Їти. оли ж учен≥ п≥двели п≥дсумки досл≥дженн¤, ви¤вилос¤: т≥, хто Ђсид≥вї на д≥Їт≥, б≥дн≥й вуглеводами, втратили у ваз≥ б≥льше ≥нших, в середньому позбавившись б≥льш н≥ж двадц¤ти к≥лограм≥в - це в п≥втора рази б≥льше, н≥ж т≥ хто сид≥в на знежирен≥й д≥Їт≥. “аким чином, було наочно доведено, що знежирен≥ д≥Їти найменш ефектин≥ дл¤ схудненн¤.  р≥м того, вони не принос¤ть корист≥ здоров'ю. «розум≥ло, що ≥деальних дл¤ будь-¤коњ людини д≥Їт не ≥снуЇ, але дане досл≥дженн¤ показало тим, хто бажаЇ схуднути, в ¤кому напр¤м≥ њм сл≥д рухатис¤.

√л≥кем≥чний ≥ндекс продукт≥в. „и варто йому дов≥р¤ти?

ƒ≥Їта на основ≥ гл≥кем≥чеського ≥ндексу стала попул¤рною, завд¤ки теор≥њ, ¤ка св≥дчить, що високогл≥кем≥чн≥ продукти п≥двищують р≥вень цукру в кров≥, змушують т≥ло секретувати зайвий ≥нсул≥н, ≥ привод¤ть до накопиченн¤ жиру. ѕроте серед експерт≥в ≥снують дебати, в≥дносно ц≥нност≥ гл≥кем≥чеського ≥ндексу дл¤ схудненн¤.

ќдна з причин сп≥рного сприйн¤тт¤ гл≥кем≥чного ≥ндексу пол¤гаЇ у вар≥абельност≥ гл≥кем≥чних показник≥в, ¤к≥ можуть зм≥нюватис¤ в≥дпов≥дно до багатьох фактор≥в.

"„им б≥льш п≥дсмажений банан, тим вище ≥ндекс, - по¤снюЇ –ейчел ƒжонсон, доктор наук, професор ≥ декан в ”н≥верситет≥ ¬ермонта - ƒодайте фруктозу зам≥сть сахарози або цукру, ≥ ви отримаЇте нижчий гл≥кем≥чеський ≥ндекс".

√л≥кем≥чеська¤ реакц≥¤ на певн≥ продукти також широко зм≥нюЇтьс¤, залежно в≥д ≥ндив≥дуальних особливостей. –еакц≥¤, орган≥зму одн≥Їњ ≥ т≥Їњ ж людини на ту ж саму њжу в трьох р≥зних випадках - р≥зна.

ѕроте, досл≥дженн≥ д≥Їтологи ви¤вили велику ефективн≥сть низько гл≥кем≥чноњ д≥Їти серед людей, орган≥зми ¤ких секретують б≥льше ≥нсул≥ну. ¬они рекомендуЇ низько гл≥кем≥ну д≥Їту, ¤к проф≥лактику серцево-судинних захворювань ≥ високого холестерину. ____________________________________________

 артопл¤. ѓсти чи не њсти?

ѕогану славу серед людей, що худнуть,картопл¤ заслужила через високий вм≥ст перешкоджаючого крохмалу.≈ксперимент за експериментом (в ц≥лому наберетьс¤ близько 160) учен≥ довод¤ть незам≥нн≥сть ц≥Їњ речовини.

¬ картопл≥ знайдено речовину, що не перетравлюЇтьс¤ ≥ не всмоктуЇтьс¤ в кров, нав≥ть ¤кщо сильно захопитис¤ ≥ забути про ≥снуванн¤ слова Ђм≥раї. ¬она названа перешкоджаючим крохмалем, що здатний упов≥льнювати травленн¤.

ќдин з експеримент≥в показав, що при зам≥н≥ лише 5,4% загальноњ к≥лькост≥ вуглевод≥в перешкоджаючими крохмал¤ми витрата жировоњ тканини п≥сл¤ њди зб≥льшуЇтьс¤ на 20-30%. на гормональному р≥вн≥. «аставл¤Ї орган≥зм посилено виробл¤ти гормон ситост≥. ƒосл≥дженн¤ св≥дчать, що ≥нш≥ види кл≥тковини не дають под≥бного ефекту.

я  ѕ–»— ќ–»“» ќЅћ≤Ќ –≈„ќ¬»Ќ?
ѕоради найкращих д≥Їтолог≥в

ƒе¤к≥ продукти ≥ напоњ, а точн≥ше, речовини, що м≥ст¤тьс¤ в них, здатн≥ прискорювати обм≥н речовин. Ѕ≥лкове харчуванн¤ прискорюЇ обм≥н речовин ≥ дозвол¤Ї витрачати до третини з'њдених калор≥й в процес≥ травленн¤.  р≥м того м'¤со ≥ молочн≥ продукти м≥ст¤ть зв'¤зану л≥нолеву кислоту, спри¤ючу схудненню ≥ прискоренню обм≥ну речовин.

Ќе варто забувати, проте, що окр≥м б≥лк≥в в рац≥он≥ мають бути присутн≥ми жири ≥ вуглеводи Ц постачальники незам≥нних живильних речовин, в≥дсутн≥х в б≥лкових продуктах.  р≥м того, под≥бне харчуванн¤ може надм≥рно навантажити печ≥нку ≥ нирки, а тому люд¤м, страждаючим захворюванн¤ми цих орган≥в, не рекомендуЇтьс¤ споживати багато б≥лка. ѕрискорюють обм≥н речовин ≥ де¤к≥ пр¤нощ≥, особливо гострий перець, здатний на дек≥лька годин п≥двищити швидк≥сть метабол≥зму до 50%.

“им, у кого недостатньо ефективно працюЇ щитовидна залоза, прискорити обм≥н речовин допоможуть продукти, багат≥ йодом. –≥ч у тому, що саме ц¤ залоза в≥дпов≥даЇ за виробленн¤ гормон≥в, регулюючих обм≥н речовин. …одом багат≥ морськ≥ водорост≥, морепродукти, а також продукти, додатково збагачен≥ цим елементом.

≈фективно прискорюють обм≥н речовин продукти ≥ напоњ, що м≥ст¤ть кофењн: кава, кола, шоколад, чай.«ам≥сть кави ≥ м≥цного чаю можна пити зелений чай. –езультати досл≥джень демонструють, що регул¤рне вживанн¤ цього напою прискорюЇ обм≥н речовин, зб≥льшуючи витрату енерг≥њ.

Hosted by uCoz