ƒ≥Їта при хворобах серц¤

ѕоказанн¤ до застосуванн¤. «ахворюванн¤ сердечнососуд≥стой системи у стад≥њ компенсац≥њ або нер≥зко вираженоњ недостатност≥ кровооб≥гу: ревматичн≥ пороки серц¤ у стад≥њ компенсац≥њ або з недостатн≥стю кровооб≥гу I стад≥њ, г≥пертон≥чна хвороба I ≥ II стад≥й; захворюванн¤ нервовоњ системи; хрон≥чний нефрит ≥ п≥Їлонефрит лише ≥з зм≥нами в ос≥данн≥ сеч≥; гострий ≥ хрон≥чний п≥Їл≥т.

ћета призначенн¤. ƒ≥Їта спри¤Ї: нормал≥зац≥њ функц≥њ серцево-судинноњ системи; пол≥пшенню кровооб≥гу в тканинах ≥ органах: органи травленн¤, нирки ≥ др.; пол≥пшенню обм≥ну речовин ≥ виведенню з орган≥зму азотистих шлак≥в ≥ недоокисленних продукт≥в; виключенню речовин, збуджуючих нервову систему.

«агальна характеристика. ƒ≥Їта з пом≥рним зниженн¤м енергоц≥нност≥ за рахунок б≥лк≥в ≥ жир≥в. ¬м≥ст вуглевод≥в в≥дпов≥даЇ ф≥зичн≥й потреб≥ орган≥зму на нап≥впост≥льному режим≥.  ≥льк≥сть куховарськоњ сол≥ в добовому рац≥он≥ понижена наполовину ≥ б≥льш, обмежуютьс¤ продукти, збуджуюч≥ центральну нервову ≥ серцево-судинну системи, драт≥влив≥ печ≥нку ≥ нирки, що надають значне навантаженн¤ на шлунково-кишковий тракт, багат≥ холестерином. ” д≥Їту додаютьс¤ л≥потропн≥ речовини, що м≥ст¤ть негрубу рослинну кл≥тковину, м≥неральн≥ сол≥ ≥ в≥там≥ни, продукти, що надають д≥ю, що облуговуЇ (молочн≥ продукти, овоч≥ ≥ фрукти). ¬иключаютьс¤ трудноперевар≥ваЇмиЇ блюда.

 ул≥нарна обробка. ѓжа готуЇтьс¤ без сол≥, на пару або в≥дварюЇтьс¤. ƒопускаЇтьс¤ легке обсмажуванн¤ п≥сл¤ в≥дварюванн¤ у вод≥, можна др≥бно шинкувати.

–ежим харчуванн¤.  ≥льк≥сть њж≥ - 6 раз на день, в пом≥рн≥й к≥лькост≥. ¬ечер¤ - за 3 години до сну.

 

Hosted by uCoz