ƒ≥Їта при хворобах кишечника

ѕоказанн¤ до застосуванн¤. ’рон≥чн≥ захворюванн¤ кишечника з переважанн¤м синдрому д≥ськине-з≥њ (замки) в пер≥од нер≥зкого загостренн¤ ≥ рем≥с≥њ (поза загостренн¤м), а також при поЇднанн≥ цих захворювань з поразкою шлунку, печ≥нки, дор≥г, що желчеви-вод¤ть, п≥дшлунковоњ залози.

ћета призначенн¤. ƒ≥Їта спри¤Ї: нормал≥зац≥њ порушених функц≥й кишечника ≥ пов'¤заних з ними порушень обм≥нних процес≥в в орган≥зм≥; повноц≥нному живленню ≥ збереженн¤ компенсац≥њ при хрон≥чних захворюванн¤х кишечника з переважанн¤м синдрому диск≥нез≥њ (замки), а також при поЇднанн≥ кол≥ту ≥з захворюванн¤ми шлунку, печ≥нки, жовчовив≥дних дор≥г, п≥дшлунковоњ залози; стимул¤ц≥њ процес≥в регенерац≥њ (в≥дновленн¤) слизистоњ оболонки кишечника.

«агальна характеристика.ƒ≥Їта ф≥з≥олог≥чно повноц≥нна, з нормальним вм≥стом б≥лк≥в, жир≥в ≥ вуглевод≥в, куховарськоњ сол≥, м≥неральних речовин ≥ в≥там≥н≥в, з введенн¤м в харчовий рац≥он продукт≥в ≥ блюд, механ≥чно ≥ х≥м≥чно стимулюючих моторну функц≥ю ≥ спорожненн¤ кишечника; у живленн≥ виключаютьс¤ продукти ≥ блюда, що п≥дсилюють бродильн≥ процеси ≥ гнитт¤ в кишечнику, стимул¤тори жовчоутворенн¤, секрец≥њ шлунку ≥ п≥дшлунковоњ залози, а також речовини, печ≥нки, що неспри¤тливо впливають на функц≥њ печ≥нки ≥ жовчовид≥ленн¤.

 ул≥нарна обробка.’арчов≥ продукти не подр≥бнюютьс¤, в≥дварюютьс¤ у вод≥, на пару або зап≥каютьс¤, обсмажуютьс¤ з утворенн¤м сокогонной скориночки (¤кщо немаЇ протипоказань). ќвоч≥ ≥ плоди вживають сирими ≥ в≥двареними. ” њжу включають холодн≥ перш≥, солодк≥ блюда ≥ напоњ.

–ежим харчуванн¤. 4-5 раз≥в за день.

 

Hosted by uCoz