ƒ≥Їта при гастрит≥

ѕоказанн¤ до застосуванн¤. √остр≥ гастрити, ентерити (запаленн¤ тонкого кишечника) ≥ кол≥т (запаленн¤ товстого кишечника) в пер≥од≥ одужанн¤ ≥ на переход≥ до рац≥онального (повноц≥нному) харчуванн¤; хрон≥чн≥ гастрити з секреторною недостатн≥стю, ентерити ≥ кол≥т в пер≥од≥ ст≥йкоњ рем≥с≥њ без супутн≥х захворювань печ≥нки, жовчних дор≥г, п≥дшлунковоњ залози або гастрити ≥з збереженою або п≥двищеною секреторною функц≥Їю.

ћета призначенн¤. ƒ≥Їта спри¤Ї: пом≥рному стимулюванню секреторноњ функц≥њ орган≥в шлунково-кишкового тракту; зменшенню запаленн¤ слизовоњ оболонки шлунку ≥ кишечника; нормал≥зац≥њ руховоњ функц≥њ шлунку ≥ кишечника; зменшенню бродильних процес≥в в кишечнику.

«агальна характеристика.‘≥з≥олог≥чно повноц≥нна по х≥м≥чному складу д≥Їта (нормальний вм≥ст б≥лк≥в, жир≥в ≥ вуглевод≥в, куховарськоњ сол≥, вс≥х останн≥х м≥неральних речовин ≥ ≥нших складових частин њж≥) з рац≥ональною кул≥нарною обробкою продукт≥в, пом≥рною стимул¤ц≥Їю секрец≥њ травних орган≥в, за вин¤тком продукт≥в ≥ блюд, що Ї навантаженн¤ми дл¤ шлунково-кишкового тракту, довго затримуютьс¤ в шлунку, важко переварюваних, драт≥вливих слизисту оболонку ≥ рецепторний апарат шлунку й кишечника.

 ул≥нарна обробка. ѕоказан≥ блюда р≥зноњ м≥ри подр≥бненн¤ ≥ тепловоњ обробки - в≥дварен≥, тушкован≥, запечен≥, смажен≥ бесз утворенн¤ грубоњ скориночки (не пан≥рован≥ в сухар¤х або муц≥), переважно в пюреобразном вигл¤д≥.

–ежим харчуванн¤. 4-5 раз≥в на день.

 

Hosted by uCoz