Найкращі рецепти!

Дізнайся, як приготувати твої улюблені страви, без шкоди для фігури.

 

 

 

СОЛОДКІ ТА НИЗЬКОКАЛОРІЙНІ ДЕСЕРТИ

Яблука, фаршировані сиром

Інгридієнти:
8 яблук, 200 г кисломолочного сиру, 4 ст. ложки цукру-піску. 1/3 пакетика ванільного цукру, по 3 ст. ложки варення та ізюму, 1 яйце.

Яблука обчищають, видаляють серцевину, заповнюють заглибини фаршем, укладають на злегка змащену маслом і ставлять у духовку на 25—ЗО хв. Запікають при 180 °С. Перед подаванням поливають варенням.
Для приготування фаршу сир протирають крізь сито або друшляк, додають цукор та яйце, добре вимішують, додають ізюм та ванілін і все знову добре перемішують.

____________________________________________________________________________________________________

Сирний тортик. Інгридієнти: 500 г кисломолочного сиру, 200 г вершкового масла, 4 жовтки, 1 склянка цукру-піску, 1 1/2 склянки молока, 2 ст. ложки желатину, 1 пачка концентрату фруктового желе.

Замочують желатин у холодному кип’яченому молоці на 2 год,тім нагрівають до повного розчинення желатину, проціджують і . Жовтки, м’яке вершкове масло та цукор збивають. додають протертий крізь сито сир, весь час пе. Коли маса стане однорідною, додають молоко з же, перемішують, викладають у форму і охолоджують. Через 23 год у форму заливають фруктове желе. Охолоджують.

___________________________________________________________________

Рисовий пудинг. Інгридієнти:0,5 л молока, 5 ст. ложок рису, 3/4 склянки цукру-піску, 6 яєць, 1/2 ст. ложки вершкового масла, 1 пакетик ванільного цукру, 1/2 ст. ложки пшеничного борошна, сіль на смак, 1 склянка соусу з вані­ліном.

Рис перебирають, миють у холодній воді і варять, додають молоко, сіль і продовжують кип’ятити, поки рис не вбере все молоко. Після цього додають цукор і кип’ятять ще 5— 10 хв, щоб утворилася густа каша. Дають їй трохи охолонути і додають по одному жовтки, потім окремо збивають білки і обережно з’єднують їх з усією масою, додають ванільний цукор. Підготовлену суміш викладають у змащену маслом і обсипану борошном форму і варять на водяній бані, як звичайний пудинг. Перед подаванням виймають з форми і заливають соусом з ваніліном і одразу ж подають на стіл.

_________________________________________________________________________________________

Вишня в молочному желе. Інгридієнти: З ст. ложки желатину, 2 склянки молока, З ст. ложки цукру-піску, 1/2 пакетика ванільного цукру, 1 склянка вишень з компоту.

Для цієї страви використовують вишні з компоту. Желатин замочують на 30—40 хв у холодній кип’яченій воді, молоко кип’ятять, додавши цукор або ванільний цукор, основну частину молока залишають для остигання, а трохи залишають гарячим для розведення набухлого желатину. Розчинивши желатин гарячим молоком, його змішують з рештою остиглого молока, вливаючи тоненькою струминкою і безперервно перемішуючи, після чого охолоджують. Желе, яке починає застигати, вливають потроху у формочки, дають застигнути, укладають вишні і зразу ж усе заливають рештою желе, охолоджують, дають добре застигнути, а перед подаванням викладають у креманки або вазочки.

 

 

_________________________________________________________________________________________

 

Hosted by uCoz